fbpx
Kategoriat
Kaupunginvaltuusto Poliitiikka Valtuustoaloitteet

Oulun asemakeskusta koskeva valtuustoaloite

VALTUUSTOALOITE: Lämmin puurakenteinen paviljonki linja-autoaseman alueelle + asematunnelin pintaremontti  yhteistyössä alueen yhteistyökumppaneiden kanssa

Vuosikymmeniä jatkunut välitila Oulun asemakeskuksen / keskusliikenneaseman alueella on aiheuttanut tilanteen, joka on kestämätön. Erityisesti linja-autolla matkustavat ihmiset ovat valittaneet siitä, että bussiaseman aukioloajat ovat lyhyet ja palvelut niukat. Iltaisin ja viikonloppuisin odotustila on suljettu, eikä wc-tilaa ole käytettävissä.

Alueesta on tullut myös hyvin epäsiisti ja täten huono käyntikortti kaupunkiin saapuvalle matkaajalle. Tämä näkyy erityisesti asematunnelissa, jossa laatat putoilevat ja eräänlainen välitila näkyy räikeästi matkustajien kulkiessa tunnelin läpi.

Vuosikymmeniä kestänyt odottelu jatkuu edelleen, jonka vuoksi seuraavat ehdotamme seuraavia toimia tehtäväksi:

ASEMATUNNELIIN TEHTÄVÄ PINTAREMONTTI

Koska matkakeskuksen alueen suunnitelmat etenevät hitaasti on kaupungin yhdessä alueen muiden toimijoiden kanssa tehtävä välittömiä pienimuotoisia kunnostustoimia alueen yleisilmeen kohentamiseksi. Tämä tarkoittaa erityisesti asematunnelin pientä pintaremonttia. Edellytämme, että kaupunki ja muut osapuolet ryhtyvät välittömästi suunnittelemaan asematunnelin pintojen kunnostamista.

PUURAKENTEINEN ODOTUSPAVILJONKI LINJA-AUTOASEMALLE:

Linja-autoaseman alueelle tarvitaan kevytrakenteinen (lämmin) odotustila, jossa on kahviautomaatti ja ilkivallan kestävä wc. Paviljongin lukitusjärjestelmän voisi toteuttaa siten, että älypuhelimella tai muulla tunnistusmenetelmällä pääsee sisälle.

Paviljongista tulisi tehdä kevytrakenteinen ja väliaikainen ratkaisu, joka voisi esitellä suomalaista puurakentamista käytännöllisellä tavalla. Me allekirjoittaneet esitämme, että kaupunki yhdessä muiden alueen toimijoiden kanssa rakentaa linja-autoaseman alueelle edellämainitun kevytrakenteisen odotuspaviljongin.

ASEMATUNNELIN JA PAVILJONGIN HYÖDYNTÄMINEN OULU2026 ja ASEMAKESKUS HANKEEN VIESTINNÄSSÄ

Edellämainittuja kohteita voisi hyödyntää mm. kulttuuripääkaupunkiin ja asemakeskushankkeeseen liittyvien suunnitelmien esittelyyn / viestintään. Erityisesti alueen tulevat suunnitelmat kiinnostanevat kyytiään odottelevia ihmisiä. Me allekirjoittaneet esitämme, että asematunnelia ja paviljonkia hyödynnetään kaupungin suurhankkeiden mainonnassa ja viestinnässä.

Oulussa 27.2.2023

Jari Laru, kaupunginvaltuutettu ja muut allekirjoittaneet

Kirjoittanut Jari Laru

Jari Jukka Laru (s. 9. maaliskuuta 1975) on oululainen yliopistonlehtori ja kaupunginvaltuutettu. Laru on koulutukseltaan luokanopettaja, joka työskentelee Oulun yliopiston Kasvatustieteiden tiedekunnassa teknologiatuetun oppimisen ja opetuksen yliopistonlehtorina. Laru toimii myös luennoitsijana ja kouluttajana yrityksensä (Larux tmi) kautta.

Laru asuu Jäälissä ja toimii alueen asukasyhdistyksen puheenjohtajana. Hänellä on kolme lasta, puoliso ja kissa. Hän harrastaa ruoanlaittoa, leipomista, kirjallisuutta ja 1970-luvulla rakennetun talon remontointia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights