fbpx

Larux tmi

Yrityksen Laru perusti vuonna 2012 tarkoituksenaan tarjota osaamistaan myös maksavien asiakkaiden käyttöön. Vuosien aikana hän on luennoinut tutkimusaiheistaan, järjestänyt koulutuksia ja workshoppeja opettajille, tehnyt www-sivustoja ja toteuttanut laajoja teknologiatoteutuksia kouluttajille (esim. www.rakennetaannuorivahvaksi.fi)

Larux tmi on noin kymmenenvuotias yritykseni, jonka puitteissa teen sivutoimisesti asiantuntijatyötä, konsultointia, koulutusta, luennointia ja www-kehitystä mahdollisuuksien mukaan. Jos asiantuntemukseni herättää teissä kiinnostusta, ottakaa toki yhteyttä.


Laaja-alainen osaamiseni on palveluksessasi

Konsultti

Olen ollut digitaalisten sovellusten ja välineiden käyttäjä 80-luvulta saakka. Tutkimustyöni ja palkitut opetusansioni auttavat räätälöimään sisältöjä moneen tarpeeseen.


Retoriikka on lempilajini ja opettaminen on työni

Puhuja & kouluttaja

Tarvitsetko innostavaa kouluttajaa tai keynote puhujaa?
Tarjoan asiantuntijapuheenvuoroja, veso-koulutuksia, workshop-koulutuksia ym.
Minut on palkittu vuonna 2014 vuoden tieto- ja viestintätekniikan opettajana ja vuonna 2020 avoimen tieteen palkinnolla (opetusansioista)


Opetustila tai pilvipalvelu, kaikki käy..

Oppimisympäristöjen asiantuntija

On kyse sitten digitaalisista tai fyysisistä oppimisympäristöistä voit luottaa asiantuntemukseeni. Olen ollut kehittämässä useita nykyaikaisia oppimisympäristöjä ja käytän työssäni monipuolisesti erilaisia välineitä ja työkaluja.


On se sitten Moodle tai WordPress, kyllä taipuu..

www-sivuseppä

Olen tehnyt koko 2000-luvun www-sivuja. Monimutkaisimmillaan ne ovat olleet laajoja Drupal-sivuja, mutta nykyisin olen keskittynyt käytännössä tekemään näitä WordPress-sivustoja. Tähän aika ja rahkeet riittävät. WordPressin osalta olen jo kohtalaisen etevä. Teemojen tekeminen ja ohjelmointi eivät kuitenkaan kuulu repertuaariini.
Olen myös tehnyt erilaisia Moodle, Zoom ym. ratkaisuja aina tarpeen mukaisesti.


Konsultointi

Alla esimerkkejä asiakkaista joille olen tarjonnut konsultointia, joka on yleensä asiantuntijapuheenvuoro tai soveltuva workshop

  • Ideascout / Charrette. Kuopio (2018)
  • Siili Solutions (2020).

Koulutukset

Alla on esimerkkejä pitämistäni koulutuksista. Yleensä koulutukset liittyvät joko opetuksessa käytettäviin pilvpalveluihin, välineisiin tai sisältöihin. Koulutuksien suunnittelua ja toteuttamista edesauttaa pitkä kokemukseni digitaalisten välineiden ja sovellusten parissa.

  • O365 pilvipalvelukoulutus Pyhäjoen kunnan henkilöstölle. Joulukuu/2018.
  • VESO-päivä. Kainutlaatuinen ope 2017. Kajaani. (2017)
  • Robotiikkapäivä Tupoksessa. Tilaaja: pohjois-suomen aluehallintovirasto. (syksy 2017)
  • 360-kuvaaamiseen ja interaktiivisiin sisältöihin keskittynyt workshop. Oulun seudun ammatillisen koulutuksen kuntayhtymä / tekniikka (syksy 2017)

Puheenvuorot

Alla on lueteltuna osa pitämistäni puheenvuoroista. Olen erittäin sujuvasanainen ja taitava puheidenpitäjä, joten en varmasti jätä yleisöä kylmäksi 🙂

  • Asiantuntijapuheenvuoro: Asiantuntijapuheenvuoro “Digitaalinen tulevaisuus 2030 – kuinka ”tukiäly” tukee ihmisten arkea, oppimista ja työtä jo lähitulevaisuudessa.” Kalajoella “kirjastossa tavataan” -koulutuspäivässä 9.5.2019
  • Keynote-puheenvuoro. SETT 2018 Finland -tapahtuma syyskuu 2018
  • Asiantuntijapuheenvuoro LITO-verkoston tapaamisessa PE 25.5.2018. Helsinki, Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu.
  • Puheenvuoro digikiltaseminaarissa 2018. Oulu
  • Puheenvuoro: Oulun lyseon koulutuspäivä. 2017. Oulu
  • Keynote-puhe: eLukion etäopettajapäivät 2017. Oulu
  • Keynote-puhe Stadin ammattiopiston lukuvuoden avauspäivässä 7.8.2017. Messukeskus, Helsinki.
  • Vierailuluento Turun yliopiston digierko koulutuksessa (kevät 2017)
  • ‘Puheenvuoro pohjois-pohjanmaan liiton asiantuntijafoorumissa (kevät 2017)

www-sivustot ja oppimisympäristöt

Oppimisympäristöt

  • ES Pedagogica Oy – Rakennetaan nuori vahvaksi OPH-koulutus. Tässä toteutuksessa rakensin valtakunnalliselle koulutukselle “tyhjästä” kurssiympäristön, jossa käytettiin Moodlea pääalustana ja Zoomia luentoihin.
  • ES Pedagogica Oy – Kesällä 2020 rakensin TalentLMS pohjaisen verkkokurssialustan, jonne voidaan myydä käyttöoikeuksia. Myynti tapoahtuu WordPress.org pohjaisen sivuston Woocommerce-verkkokaupasta.
  • Omat kurssiympäristöni: Olen käyttänyt päätyössäni erityisen paljon Google Suite for Learning, Microsoft O365, Moodle- ja Optima työkaluja. Lisäksi mm. Confluence Wiki on erittäin tuttu puhumattakaan monista muista digitaalisista työkaluista ja välineistä.

www-sivustot

Olen tehnyt vuosien aikana lukuisia eri www-sivustoja ja oppimisympäristötoteuksia eri osapuolille. Olen aloittanut www-sivujen kanssa touhuamisen jo vuosituhannen vaihteessa, jolloin tein ensimmäiset sivuni (joihin olen edelleen varsin tyytyväinen) ja toki tuota aiemmin olin BBS-järjestelmän SysOp, jolla on tarttumapintaa www-sivujen “ideaan” 🙂 Anyway, täältä löytyvät melkein ensimmäiset www-sivuni: http://www.student.oulu.fi/~jlaru/indexv.html

Sittemmin olen käyttänyt lukuisia eri sisällönhallintajärjestelmiä, joista ehkä eniten Joomlaa (2010 vuoden tienoilla) ja WordPressiä (viimeiset vuodet). Ihan viimeisimpänä olen palannut ikäänkuin lähtöruutuun, kun jouduin vuonna 2020 FabAcademyssä tekemään sivuni taas käsin. Toki käytössä oli GitLab, Dreamweaver ja erittäin hyvät Bootstrap-kirjastot. Niillä saa aikaan namuisaa jälkeä, katso vaikka itse: http://fabacademy.org/2020/labs/oulu/students/jari-laru/

Joomla-pohjaiset palvelut
  • Jäälin asukasyhdistys ry – ensimmäiset tekemäni sivut olivat Joomla-pohjaiset.
  • Kiimingin kiekkopojat (ei ole enää näkyvissä, eikä löydy myöskään Archive.org-palvelusta). Nykyinen sivusto kkpjuniorit.fi ei ole tekemäni.
  • Kiimingin kokoomus ry: sivusto poistunut yhdistyksen lakkauttamisen yhteydessä.
WordPress.org pohjaiset palvelut
WordPress.com pohjaiset palvelut

Verified by MonsterInsights