fbpx
Kategoriat
Kuntavaalit Poliitiikka

Vuoden 2017 kuntavaalit

Tällä sivulla kerron siitä, mitä tavoitteita olen asettanut vuoden 2017 kuntavaaleissa

Mitä asioita lupasin edistää vuoden 2017 kuntavaaleissa?

Vuoden 2017 kuntavaaleissa asetin osaltani tavoitteeksi sen, että virkamiesten ja kuntalaisten/politikoiden välille muodostunut vastakkainasettelu tulee purkaa.

Valitettavasti tässä tavoitteessa emme ole valtuustossa edenneet juurikaan, sen sijaan lautakuntatyö on sujunut jouhevasti koko valtuustokauden. Olen omalta osaltani pyrkinyt vaikuttamaan positiivisen työskentelyilmapiirin luomiseen.


Määrittelin vuonna 2017, että Kuntalaisia tulee kuunnella eikä vain kuulla kun heitä koskevia palveluita käsitellään (esim. homekoulujen sisäilmaryhmät). Tässä ajattelin uuden kuntalain mukaisen avoimen hallinnon kehittämisen olevan avuksi.

Vaikka tämä on ikuisuusteema, tämän valtuustokauden aikana laadittiin vuorovaikutussuunnitelma, jota kaupungin viranhaltijat noudattavat työssään. Olin tätä laatineen työryhmän jäsen.


Asetin myös osaltani tavoitteekseni sen, että peruspalveluiden (peruskoulu, lähiliikunta, katujen kunto) tulee olla kunnossa asuinalueesta riippumatta. Muutoin palveluita voidaan keskittää jotta peruspalvelut saadaan toteuttua tasokkasti.

Tämä tavoite on edennyt kohtalaisen hyvin, sillä kaupunki on investoinut merkittävästi niin päiväkoteihin ja kouluihin, kuin lähiliikuntapaikkoihin tai kevyenliikenteenväyliin.

Olin mukana käsittelemässä näitä hankkeita lautakunnassa ja esitin Kiiminkijoen koulun rakentamista Puiravan kolmioon lautakunnassa (esitys johti päätökseen).

Varsinaiset vaalilupaukset

1. vaalilupaus (vuonna 2017)

Terve, turvallinen ja nykyaikainen peruskoulu on jokaisen alueen peruspalvelu. Myös katujen ja kunnallistekniikan on oltava kunnossa.

2. vaalilupaus (vuonna 2017)

Virkamiesten, kuntalaisten ja politikoiden välinen vastakkainasettelu on purettava. Avoin hallinto edistää yhteisen jyvän löytämistä.

3. vaalilupaus (vuonna 2017)

Kaupunkirakennetta on edelleen tiivistettävä ja sitä on tehtävä myös kuusamontien suunnalla. Alueita on kehitettävä tasapainoisesti.

Kirjoittanut Jari Laru

Jari Jukka Laru (s. 9. maaliskuuta 1975) on oululainen yliopistonlehtori ja kaupunginvaltuutettu. Laru on koulutukseltaan luokanopettaja, joka työskentelee Oulun yliopiston Kasvatustieteiden tiedekunnassa teknologiatuetun oppimisen ja opetuksen yliopistonlehtorina. Laru toimii myös luennoitsijana ja kouluttajana yrityksensä (Larux tmi) kautta.

Laru asuu Jäälissä ja toimii alueen asukasyhdistyksen puheenjohtajana. Hänellä on kolme lasta, puoliso ja kissa. Hän harrastaa ruoanlaittoa, leipomista, kirjallisuutta ja 1970-luvulla rakennetun talon remontointia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights