fbpx
Kategoriat
Avoimet oppimateriaalit ja sisällöt Teknologiatuettu oppiminen ja opetus

Jari Larulle kansallinen avoimen tieteen palkinto


Tieteellisten seurain valtuuskunnnan avoimen tieteen kansallinen koordinaatio-ryhmä on päättänyt myöntää Jari Larulle avoimen tieteen kansallisen palkinnon. Koordinaatioryhmän käyttämät perustelut löytyvät alta:

Avoimen tieteen syyspäivillä 7.12.2020 jaettiin toista kertaa kansallinen avoimen tieteen palkinto ja kaksi avoimen tieteen edistäjät -palkintoa.

Kansallisen avoimen tieteen palkinnon sai yliopistonlehtori Jari Laru (Oulun yliopisto). Larulla on pitkä historia avoimuuden puolestapuhujana sekä opetusmateriaalien, – toteutusten ja esimerkkien avoimena jakajana. Hän on opetuksessaan esitellyt avoimuutta opiskelijoille ja pyrkinyt suljettujen ympäristöjen sijaan käyttämään julkisia ja avoimia alustoja opetuksessa. Laru on myös perustanut ammatillisia Facebook-ryhmiä ja toimii tällä hetkellä mm. Tieto- ja  viestintätekniikka opetuskäytössä -ryhmän ylläpitäjänä.

Kevään 2020 aikana Jari Laru on tukenut opettajia etäopetuksen toteuttamisessa verkossa  striimattujen asiantuntijahaastattelujen ja kokoamiensa etäopetuksen materiaalien avulla. Hän on ollut myös mukana kirjoittamassa avointa Etäopetuksen näytön paikka -opasta.

Jari Larun Youtube-videokokoelma

Etäopetuksen A-B-C-D-X sivusto

Etäopetuksen näytön paikka

Tieteellisten seurain valtuuskunnan avoimen tieteen kansallisen koordinaatioryhmän käyttämät palkintoperusteet.

Lue kiitospuhe täältä

Lue Jari Larun palkinnon myöntämistilaisuudessa esittämä kiitospuhe

Kirjoittanut Jari Laru

Jari Jukka Laru (s. 9. maaliskuuta 1975) on oululainen yliopistonlehtori ja kaupunginvaltuutettu. Laru on koulutukseltaan luokanopettaja, joka työskentelee Oulun yliopiston Kasvatustieteiden tiedekunnassa teknologiatuetun oppimisen ja opetuksen yliopistonlehtorina. Laru toimii myös luennoitsijana ja kouluttajana yrityksensä (Larux tmi) kautta.

Laru asuu Jäälissä ja toimii alueen asukasyhdistyksen puheenjohtajana. Hänellä on kolme lasta, puoliso ja kissa. Hän harrastaa ruoanlaittoa, leipomista, kirjallisuutta ja 1970-luvulla rakennetun talon remontointia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights