fbpx
Kategoriat
Kaupunginvaltuusto Kaupunginvaltuustossa pidetyt puheenvuorot Poliitiikka

Kuntalain 94.2§ mukainen keskustelu yliopiston muuttosuunnitelmista

Mistä on kyse

Minä ja 17 muuta kaupunginvaltuuettua pyysimme Oulun kaupunginvaltuustoa koolle käsittelemään suunnitelmaa Oulun yliopiston siirtymisestä raksilaan.

Kahdeksantoista valtuutettua on allekirjoittanut kirjelmän, jossa
pyydetään kuntalain 94.2 §:n perusteella kaupunginvaltuustoa
kokoontumaan ja käsittelemään suunnitelmaa Oulun yliopiston
siirtymisestä Raksilaan.
Edellä mainitun kuntalain säännöksen mukaan valtuusto on
kutsuttava koolle vähintään neljäsosan valtuutetuista sitä
pyytäessä ilmoittamansa asian käsittelyä varten ja tällainen asia
on käsiteltävä kiireellisesti. Oulun kaupunginvaltuustossa
valtuutetuilla on oikeus saada asia valtuuston käsiteltäväksi, mikä
vähintään seitsemäntoista valtuutettua sitä pyytää.

Lainaus kaupunginvaltuuston kokouksen 7/2020 pöytäkirjasta

Tämä Oulun kaupunginvaltuuston 9.11.2020 pitämä kokous jäi aikakirjoihin tuloverokeskustelun kohdalla käydystä hyvinkin ilkeämielisestä piikittelystä.

Vähemmälle huomiolle jäi sitä pykälää edeltänyt monituntinen yliopiston muuttoon liittynyt keskustelu, jossa pidin kolme puheenvuoroa. Olen koostanut alle puheenvuoroni kaupungin Youtube-kanavalta.

1. puheenvuoro, joka on ennalta valmisteltu
Etukäteen valmistelemani puhe, joka käsittelee Linnanmaan kampusta ja sen toimintoja sekä yliopiston roolia koko pohjois-suomen veturina. Puhun myös kaavoituksesta ja siitä kuinka yritystoiminta ja yliopisto näkyvät nykyisissä kaavoissa. Otan kantaa myös Nokian suunitelmiin muuttaa Linnanmaalle.

Puheenvuoro löytyy kirjallisena täältä

Puheenvuoro löytyy sivuston “puheita ja kirjoituksia” alasivulta: https://www.jarilaru.fi/2020/11/20/puhe-kaupunginvaltuuston-kokouksessa-20-11-2020/

2. puheenvuoro, joka on luonteeltaan spontaani
Tässä puheessa kerron siitä, kuinka kokonaisuudesta tulee huolehtia ja kampussuunnitelmien vaikutuksista mm. Raksilan urheilukeskukseen. Roadmapille on selkeä tarve.
Viittaan puheessani tähän mielipidekirjoitukseen

3. puheenvuoro

Tässä viimeisessä puheenvuorossani otan kantaa “Linnanmaan kampuksen seiniin”, joihin aiemmat puhujat ottivat kantaa. Kerroin kampuksen olevan DOCOMOMO listattu arkkitehtuurikohde ja viittasin senkin olevan osa kaupunkimme kulttuurista kerroksellisuutta.

Kirjoittanut Jari Laru

Jari Jukka Laru (s. 9. maaliskuuta 1975) on oululainen yliopistonlehtori ja kaupunginvaltuutettu. Laru on koulutukseltaan luokanopettaja, joka työskentelee Oulun yliopiston Kasvatustieteiden tiedekunnassa teknologiatuetun oppimisen ja opetuksen yliopistonlehtorina. Laru toimii myös luennoitsijana ja kouluttajana yrityksensä (Larux tmi) kautta.

Laru asuu Jäälissä ja toimii alueen asukasyhdistyksen puheenjohtajana. Hänellä on kolme lasta, puoliso ja kissa. Hän harrastaa ruoanlaittoa, leipomista, kirjallisuutta ja 1970-luvulla rakennetun talon remontointia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights