fbpx
Kategoriat
Kaupunginvaltuusto Kaupunginvaltuustossa pidetyt puheenvuorot Poliitiikka

Puheenvuoroni Oulun kaupunginvaltuuston talousarviokeskustelun yhteydessä 2.12.2019

Talousarvio ja taloussuunnitelmakirjan investointiosa ansaitsee sekä kiitosta että hämmästelyä.

Talousarvio ja taloussuunnitelmakirjan investointiosa ansaitsee sekä kiitosta että hämmästelyä. Liikuntapalvelut saavat paljon uutta niin Ouluhallin laajennuksen kuin Linnanmaan uimahallin myötä puhumattakaan eri alueiden pienemmistä investoinneista. Samoin ympäri Oulua rakennetaan ja saneerataan koulurakennuksia, joista uutena Oulun Lyseon remontointi lämmittää suuresti sydäntäni.

Monitoimitalojen avaaminen asukkaiden käyttöön on tärkeätä ja lisää alueiden asukkaiden hyvinvointia. Katujen remontointia jatketaan eri kaupunginosissa ja uusia alueita rakennetaan kohtuullisesti myös tulevina vuosina. Koulut, liikuntapaikat ja kadut ovat meille jokaiselle tärkeitä lähipalveluita, Hämmästelen kuitenkin kulttuurirakennuksiin liittyvien investointien vähäisyyttä suunnittelukaudella. Luupin uudisrakennus hävisi tuhkana ilmaan ja muutenkin kaupunki tuntuu olevan kulttuuriin tehtävissä satsauksissa varovainen. Olemassaolevien kiinteistöjen varaan voi rakentaa olemassaolevan kaltaista toimintaa.

Arvoisat valtuutetut, kaupungin keskustan kohteiden valaiseminen jatkuu, joka on tervetullutta, mutta kaamoksesta kärsivänä alueena voisimme harkita pysyvien valoteosten ja 3D mapping esitysten rakentamista pikisaarten ja hupisaarten alueelle. Voisimmeko kenties herättää niiden avulla alueemme historian eloon? Viihtyisä kaupunkiympäristö ja tasokkaat kulttuuripalvelut lisäävät kaupungin asukkaiden henkistä hyvinvointia ja houkuttelevat myös matkailijoita.

Kirjoittanut Jari Laru

Jari Jukka Laru (s. 9. maaliskuuta 1975) on oululainen yliopistonlehtori ja kaupunginvaltuutettu. Laru on koulutukseltaan luokanopettaja, joka työskentelee Oulun yliopiston Kasvatustieteiden tiedekunnassa teknologiatuetun oppimisen ja opetuksen yliopistonlehtorina. Laru toimii myös luennoitsijana ja kouluttajana yrityksensä (Larux tmi) kautta.

Laru asuu Jäälissä ja toimii alueen asukasyhdistyksen puheenjohtajana. Hänellä on kolme lasta, puoliso ja kissa. Hän harrastaa ruoanlaittoa, leipomista, kirjallisuutta ja 1970-luvulla rakennetun talon remontointia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights