fbpx
Kategoriat
Valtuustoaloitteet

Valtuustoaloite: Sankivaaran ensilumen ladun pidentäminen

Sankivaarassa jo oleva ensilumen latu on osoittautunut hyvin suosituksi ja on pahoin ruuhkautunut aamusta iltaan. Reitti on aamusta iltaan eri ikäryhmien käytössä, jonka näkee jo alueen parkkipaikalta. Ruuhkaisuus rajoittaa kuntalaisten mahdollisuuksia kuntoiluun, sillä kaikki eivät täydelle ladulle mahdu hiihtämään tai kokevat sen epämiellyttäväksi.

Ulkoilu kaikissa muodoissaan on maamme suosituin harrastus. Talvella oululaiset hiihtävät sankoin joukoin kaupunkimme erinomaista latuverkostoa hyödyntäen. Ilmastonmuutoksen edetessä sääilmiöiden vaihtelu ja lumipeitteen muutokset lisääntyvät. Keinolumelle tehdyt latureitit ovat yksi mahdollisuus jatkaa hiihtokautta myös meidän alueellamme. Sankivaarassa jo oleva ensilumen latu on osoittautunut hyvin suosituksi ja on pahoin ruuhkautunut aamusta iltaan. Reitti on aamusta iltaan eri ikäryhmien käytössä, jonka näkee jo alueen parkkipaikalta. Ruuhkaisuus rajoittaa kuntalaisten mahdollisuuksia kuntoiluun, sillä kaikki eivät täydelle ladulle mahdu hiihtämään tai kokevat sen epämiellyttäväksi. Sankivaaran ensilumen latu on lyhyt (1,3km). Sen sijaan leveys ja muut itse reittiin liittyvät seikat ovat kunnossa. Kaupunkimme on ollut vuosikausia peränpitäjä ensilumen latujen suhteen, vaikka hiihtourheilun kansanterveydelliset vaikutukset ovat kiistattomat. Nykyisen ladun vuotuiset kustannukset on noin 10 000 euroa per kilometri. Jotta ladulle saataisiin enemmän tilaa sekä hiihtoseurojen että kuntalaisten vapaaseen käyttöön, tulisi sitä jatkaa vähintään 1-1,2km. Jatkamisen jälkeenkin latu olisi lyhyt, sillä muissa isoissa kaupungeissa ensilumen ladut ovat yleensä n. 4-5km pituisia. Onkin selvää, että nykyinen latu on liian lyhyt sekä tarpeeseen että kaupungin asukasmäärään nähden.Tässä aloitteessa esitetään seuraaviin toimenpiteisiin ryhtymistä:

  • Ensilumen ladun jatkeen kustannusvaikutusten selvittäminen (min 1,2km – max 3km)
  • Ladun reitin kartoittaminen ja karkea suunnittelu
  • Itse latureitin suunnittelu ja toteutus sivistys- ja kulttuurilautakunnan- ja valtuuston linjausten mukaisesti

YSTÄVÄLLISESTI,Jari Laru, Jussi Kärkkäinen,
kaupunginvaltuutettu, sivistys- ja
kulttuurilautakunta, jäsen Jussi Kärkkäinen,
varajäsen, sivistys-ja kulttuurilautakunta
aktiivinen liikuntaharrastaja

Kirjoittanut Jari Laru

Jari Jukka Laru (s. 9. maaliskuuta 1975) on oululainen yliopistonlehtori ja kaupunginvaltuutettu. Laru on koulutukseltaan luokanopettaja, joka työskentelee Oulun yliopiston Kasvatustieteiden tiedekunnassa teknologiatuetun oppimisen ja opetuksen yliopistonlehtorina. Laru toimii myös luennoitsijana ja kouluttajana yrityksensä (Larux tmi) kautta.

Laru asuu Jäälissä ja toimii alueen asukasyhdistyksen puheenjohtajana. Hänellä on kolme lasta, puoliso ja kissa. Hän harrastaa ruoanlaittoa, leipomista, kirjallisuutta ja 1970-luvulla rakennetun talon remontointia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights