fbpx
Kategoriat
Poliitiikka Seurakuntavaalit

Seurakuntavaalit tulevat ja ehdolla ollaan. Miksi tällainen agnostinen liberaali on näillä selkosilla ehdokkaana?

No juuri siksi!

Olen koetellut ja tutkinut suhdettani kirkkoon tutkimalla sitä niin luonnontieteen kuin uskonnon näkökulmasta.

Olen epäillyt, torjunut, uskonut, hyväksynyt, ihmetellyt. Suuria mystisiä hetkiä minulle ovat olleet henkilökohtaisesti lasten syntymä ja koko elollisen elämän olevaisuuden pohtiminen – miksi ylipäätänsä olemme olemassa tässä universumissa?

Tämä asia jää mysteeriksi, katsotaan sitä kuinka vain. Luonnontiede tekee aina tarkempia ja tarkempia kuvauksia, mutta mitä oli ennen kaiken alkua? Se on asia, joka johdattaa minut uskonnon äärelle, oman perinteisen seurakuntani huomaan.

Minun kirkkoni on osa maamme kulttuuriperintöä, mutta se elää voimakkaasti tässä ajassa ja osana yhteisöä. Se osallistuu aktiivisesti yhteisönsä arkisiin aktiviteetteihin ja tapahtumiin. Kirkko ei pönötä, vaan se on keskellä kylää.

Minun kirkkoni tukee niitä joilla ei ole elämässä samoja mahdollisuuksia kuin meillä terveillä ja työssä käyvillä.

Minun kirkkoni ei rakenna raja-aitoja erilaisten ihmisten välille vaan se on tasa-arvoinen ja liberaali toimija, joka elää tässä ajassa.

Minun kirkossani on katto korkealla ja seinät leveällä!Millainen on sinun kirkkosi?

Tervetuloa äänestämään: Ennakkoäänestys 6.-10.11.2018 JA Vaalipäivä 18.11.2018

Kirjoittanut Jari Laru

Jari Jukka Laru (s. 9. maaliskuuta 1975) on oululainen yliopistonlehtori ja kaupunginvaltuutettu. Laru on koulutukseltaan luokanopettaja, joka työskentelee Oulun yliopiston Kasvatustieteiden tiedekunnassa teknologiatuetun oppimisen ja opetuksen yliopistonlehtorina. Laru toimii myös luennoitsijana ja kouluttajana yrityksensä (Larux tmi) kautta.

Laru asuu Jäälissä ja toimii alueen asukasyhdistyksen puheenjohtajana. Hänellä on kolme lasta, puoliso ja kissa. Hän harrastaa ruoanlaittoa, leipomista, kirjallisuutta ja 1970-luvulla rakennetun talon remontointia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights