fbpx
Kategoriat
Asukasyhdistys Muut Poliitiikka Puheet yhdistystoiminta

Vierailu Kempeleen kunnassa. Aiheena asukkaiden huoli jätevesilietteiden käsittelyyn liittyen.

Tammikuussa 2018 kävin kempeleläisten kutsumana kertomassa jääliläisten “lietesaagasta”

Kävin tiistaina naapurikunnassa asukastilaisuudessa kertomassa kuinka me jääliläiset olemme kamppailleet vuosikaudet jätevesilietteiden kompostointialuetta vastaan.

Nämä oikeustaistelut, vastineiden laatimiset, yleisönosastokirjoitukset ym. toimet ovat olleet minulle varsinainen politiikan korkeakoulu jonka seurauksena istun nyt myös kaupunginvaltuutettuna.

Vaikka en kempeleläinen olekaan pääsin Rantalakeus-lehden “kansikuvapojaksi” 🙂 Alla lainaus:

“Sa­moil­la lin­joil­la oli pai­kal­la ol­lut Jää­lin Asu­ka­syh­dis­tyk­sen pu­heen­joh­ta­ja, Ou­lun kau­pun­gin­val­tuu­tet­tu Jari Laru. Hän muis­tut­ti pai­kal­le ole­vil­le asuk­kail­le, et­tä oi­keu­sas­teis­sa tun­tei­den si­jaan pi­tää käyt­tää fak­to­ja.

– La­ki­mie­het ym­mär­tä­vät vain py­kä­liä ja mo­ment­te­ja. Mut­ta il­man asuk­kai­den ak­tii­vi­suut­ta Jää­lis­sä­kään ei oli­si ta­pah­tu­nut mi­tään.”

11.1.2018 Rantalakeus-lehti

Rantalakeuden jutussa kuvattiin kuinka Jari Laru kertoi jääliläisten kamppailusta asutusalueen läheistä kompostointialuetta vastaan. KHO linjasi toiminnan lopetettavaksi vuoden 2020 loppuun mennessä.

Alla on upotettuna tilaisuudessa pitämäni esitelmä. Se summaa itse asiassa mainiosti meidän Jääliläisten lietetaiston vaiheet.

Kirjoittanut Jari Laru

Jari Jukka Laru (s. 9. maaliskuuta 1975) on oululainen yliopistonlehtori ja kaupunginvaltuutettu. Laru on koulutukseltaan luokanopettaja, joka työskentelee Oulun yliopiston Kasvatustieteiden tiedekunnassa teknologiatuetun oppimisen ja opetuksen yliopistonlehtorina. Laru toimii myös luennoitsijana ja kouluttajana yrityksensä (Larux tmi) kautta.

Laru asuu Jäälissä ja toimii alueen asukasyhdistyksen puheenjohtajana. Hänellä on kolme lasta, puoliso ja kissa. Hän harrastaa ruoanlaittoa, leipomista, kirjallisuutta ja 1970-luvulla rakennetun talon remontointia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights