fbpx
Kategoriat
Lautakunta Poliitiikka

Sain Kierikkiä koskevan lisäyksen SIKUn käyttösuunnitelmaan.

Historian tuntemus ja arvostus on eräs meidän kulttuurielämän kohtalonkysymyksistä. Jos emme tunne menneisyyttämme, emme myöskään ymmärrä nykyhetkeä tai tulevaa.

Käsittelimme sivistys- ja kulttuuripalveluiden käyttösuunnitelmaa vuodelle 2018 vuoden viimeisessä kokouksessa (20.12.2017). Ennen kokousta julkisuudessa oli käyty voimakasta(kin) keskustelua Kierikin merkityksestä ja sen tulevaisuudesta.

Olen samaa mieltä Kalevan mielipidepalstalla kirjoittaneiden korkeasti oppineiden asiantuntijoiden kanssa Kierikin historiallisesta merkityksestä sekä sen potentiaalisesta matkailullisesta arvosta.

Tämän johdosta esitin vuoden 2018 käyttösuunnitelmaan merkittäväksi seuraavan lisäyksen: “tämä edellyttää Kierikin päärakennuksen ja kokoelman säilyttämistä kivikauden kylän ja kaivausalueiden ohella”.

Ilokseni lautakunta hyväksyi esitykseni yksimielisesti ja siitä tuli sivistys- ja kultuurilautakunnan kanta.

Näkemykseni mukaan Kierikki on alueeltamme yksi vahvimpia kohteita Unescon maailmanperintöluetteloon jos sellaista statusta jollekin alueemme historiallista kohteista harkittaisiin.

Olisi kohtuutonta tuhota aidosti uniikin kohteen mahdollisuudet lyhytnäköisellä tilasäästöihin tähtäävällä päätöksellä.

Katso Kalevan uutinen asiasta: https://www.kaleva.fi/lautakunta-sailyttaisi-koko-kierikin-kyseessa-on-a/1872088

Kirjoittanut Jari Laru

Jari Jukka Laru (s. 9. maaliskuuta 1975) on oululainen yliopistonlehtori ja kaupunginvaltuutettu. Laru on koulutukseltaan luokanopettaja, joka työskentelee Oulun yliopiston Kasvatustieteiden tiedekunnassa teknologiatuetun oppimisen ja opetuksen yliopistonlehtorina. Laru toimii myös luennoitsijana ja kouluttajana yrityksensä (Larux tmi) kautta.

Laru asuu Jäälissä ja toimii alueen asukasyhdistyksen puheenjohtajana. Hänellä on kolme lasta, puoliso ja kissa. Hän harrastaa ruoanlaittoa, leipomista, kirjallisuutta ja 1970-luvulla rakennetun talon remontointia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights