fbpx
Kategoriat
Kaleva Kuntavaalit Mielipidekirjoitukset Poliitiikka

Mikä saa asuk­kaan si­tou­tu­maan?

Sanomalehti Kaleva on julkaissut tämän 26.3.2017 vaalikirjoituksia -palstalla.

Elinvoiman, väestön ja talouden perusteella Oulun kaupunki kuuluu maamme kuntien parhaimmistoon. Suomen Kuvalehti (17.3.2017) antoi Oululle viisi tähteä – eli jotain olemme kaupungissamme onnistuneet tekemään oikein vaikka parannettavaakin on.

Oululaisten yritysten kyky toipua Nokian ja sen ekosysteemin jättimäisistä irtisanomisista on herättänyt ansaittua ihmettelyä mediassa.

Yksi uusiutumiskykyyn vaikuttava tekijä on alueen asukkaiden korkea osaamistaso ja sen ohella asukkaiden sitoutuneisuus pohjoiseen asuinpaikkaansa.

Mikä saa kuntalaisen sitoutumaan osaansa oululaisena veronmaksajana? Richard Floridaa mukaillen tärkeitä houkuttimia ovat suvaitsevainen ilmapiiri ja monimuotoinen kaupunkiyhteisö.

Viime vuosina suvaitsevaisuudesta on pyritty tekemään kirosana ja monikulttuurisuudesta uhka. Emme kuitenkaan elä umpiossa, vaan alueemme elinkeinoelämän menestysehto on se, että suhteemme kansainvälisyyteen ja monikulttuurisuuteen on myönteinen.

Monimuotoisen kaupunkiyhteisön tunnusmerkkejä Oulussa ovat yhä monipuolisemman kahvilakulttuurin ohella kaupungin vilkas urheilu- ja kulttuurielämä sekä monipuolinen tapahtumatuotanto.

Kaupungin ydinkeskustan alue tulee nykykaavoituksella uusiutumaan seuraavan vuosikymmenen aikana merkittävästi: se ei tällä hetkellä ole 200 000 asukkaan kaupungin mukainen

Oululaisten asuinpaikkauskollisuutta ovat viime vuosina koetelleet erityisesti peruspalveluiden ongelmat. Erityisesti peruskoulujen opiskelijamitoituksessa ja sisäilmassa on ollut toivomisen varaa.

Kaupungin tuleekin taata, että jokaisella suuralueella perusopetuksen oppimisympäristöt ovat kunnossa niin tilojen, henkilöstön kuin materiaalienkin osalta.

Pysymme menestyjien joukossa jatkossakin kunhan huolehdimme väestön peruspalveluista, osaamisesta ja pidämme talouden kohtuudella kurissa.

Jari Laru

varavaltuutettu

kuntavaaliehdokas (kok.)

Oulu

Kirjoittanut Jari Laru

Jari Jukka Laru (s. 9. maaliskuuta 1975) on oululainen yliopistonlehtori ja kaupunginvaltuutettu. Laru on koulutukseltaan luokanopettaja, joka työskentelee Oulun yliopiston Kasvatustieteiden tiedekunnassa teknologiatuetun oppimisen ja opetuksen yliopistonlehtorina. Laru toimii myös luennoitsijana ja kouluttajana yrityksensä (Larux tmi) kautta.

Laru asuu Jäälissä ja toimii alueen asukasyhdistyksen puheenjohtajana. Hänellä on kolme lasta, puoliso ja kissa. Hän harrastaa ruoanlaittoa, leipomista, kirjallisuutta ja 1970-luvulla rakennetun talon remontointia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights