fbpx
Kategoriat
Kuntavaalit Mielipidekirjoitukset Muut lehdet Poliitiikka

14.3. Rantapohja: Uuden Oulun kasvaneet voimavarat ovat olleet hyödyksi alueellemme

Vuoden 2016 aikana olemme saaneet lukea eri lehdistä kuinka Rantapohjan levikkialueella kuntalaiset ovat olleet tyytymättömiä uuteen Ouluun. Oulu on tuonut alueellemme kuitenkin myös suoria hyötyjä kasvaneiden voimavarojen myötä. Entisen Kiimingin kunnan veronmaksajana ja jääliläisenä haluan nostaa näitä positiviisia puolia esille.

Oulun kaupunki toteutti miltei välittömästi monikuntaliitoksen jälkeen Jäälin kevyenliikenteen väylästön, kuntoreitistön ja Laivakankaan kiertoliittymän joita olimme odottaneet vuosikaudet. Oulu kunnostaa Rantapohjan levikkialueella vuosittain useita kilometrejä katuja ja kunnallistekniikkaa. Kiimingin kunnan eduksi todettakoon että monet toteutuneista liikennehankkeista suunniteltiin itsenäisen kunnan aikana, mutta resursseja niiden toteuttamiseen oli merkittävästi vähemmän kuin nykyisessä Oulussa.

Jäälin koulun hankesuunnitelma laadittiin jo Kiimingin aikana. Oulu päätti sittemmin koulun purkamisesta ja siirtämisestä Laivakankaan koulun yhteyteen. Herää kysymys miksi Jokirannan koulun purkamiseen tähtäävää päätöstä ei tehty itsenäisen Kiimingin aikana vaikka sisäilmaongelmat ovat olleet tiedossa jo vuosikymmeniä? Kenties keväällä valmistuvan hankeselvityksen myötä vihdoin myönnetään tosiasiat?

Kenties merkittävin seuraus monikuntaliitoksesta oli Kiimingin ja Haukiputaan kuntarajan siirtyminen historiaan. Tänne Haukiputaan kannalta ”kaukaiseen kolkkaan” sijoitettiin 2000-luvun alussa sekä laajamittaista viemärilietteiden kompostointitoimintaa että suunniteltiin seudullista jätteidenkäsittelyaluetta, jonka jo käynnistynyt osayleiskaavoitus onneksi saatiin torjuttua uuden Oulun myötä.

Kokonaisuutena pidän monikuntaliitosta onnistuneena ratkaisuna, mutta nyt entiset kunnat ovat suuralueita suuralueiden joukossa – mitään erityisasemaa meillä ei ole.

Jari Laru, varavaltuutettu , lähidemokratiatoimikunnan puheenjohtaja (Kok)

Kirjoittanut Jari Laru

Jari Jukka Laru (s. 9. maaliskuuta 1975) on oululainen yliopistonlehtori ja kaupunginvaltuutettu. Laru on koulutukseltaan luokanopettaja, joka työskentelee Oulun yliopiston Kasvatustieteiden tiedekunnassa teknologiatuetun oppimisen ja opetuksen yliopistonlehtorina. Laru toimii myös luennoitsijana ja kouluttajana yrityksensä (Larux tmi) kautta.

Laru asuu Jäälissä ja toimii alueen asukasyhdistyksen puheenjohtajana. Hänellä on kolme lasta, puoliso ja kissa. Hän harrastaa ruoanlaittoa, leipomista, kirjallisuutta ja 1970-luvulla rakennetun talon remontointia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights