fbpx
Kategoriat
politiikka

Tervetuloa!

Tässä kuvassa keitän pekonijuustofondueta Oulun juustoseuran pikkujouluissa vuonna 2007


Käy katsomassa mitä olen vastannut vaalikoneisiin!

Lokakuun lopulla Suomen kunnissa tulee valituksi taas uusi valtuusto. Kiimingissä tuore valtuusto joutuu heti isojen päätösten eteen eikä työ tule olemaan helppo. Kiimingin kunnan talous on ollut kuralla koko 2000-luvun, tällä hetkellä haasteinamme ovat mahdollisen Ideaparkin  jätti-investoinnit että peruspalveluiden toteuttaminen siten, että molempiin riittää rahaa ja kunta pysyy tässä rytinässä vielä joltiseenkin itsenäisenä.
Valtuusto ja valtuustoryhmien pohjalta kasattavat muut instanssit (kuten lautakunnat) tekevät runsaasti meidän jokapäiväiseen arkeen vaikuttavia päätöksiä. Useimmat tyytyvät pienen klikin päätöksiin ja jättävät jopa äänestämättä, mutta toiset haluavat muokata asioita paremmiksi ja avoimempaa päätöksentekoa. Useissa pienissä kunnissa tuntuu olevan sama vaiva – avoin ja rehellinen päätöksenteko on kadoksissa. Tästä hyvänä esimerkkinä on naapurikuntamme Haukipudas, jossa päättäjät kunnanjohtajaa myöten ovat olleet ihan ilmiriidoissa päätöksenteon ongelmien kanssa.
Me Kiimingin kokoomuksessa olemme tulleet siihen tulokseen, että tähän on tultava muutos! Päätökset eivät voi syntyä yhden puolueen ryhmäkokouksissa tai tupailloissa. Kyseenalaistan henkilökohtaisesti myös Oulun seudun kuntarakenteen, kannatan voimakkaasti syyskuun lopulla esitettyä visiota Oulujoen kaupungista.
Kuntaliitoshan ei synny sormia napsauttamalla. Kiimingin valtuustossakin Keskusta-puoluetta pienemmillä ryhmittymillä on ollut tahtotilana kuntaliitoksen selvittäminen jo hyvän aikaa, suurinta ryhmää asia ei ole kuitenkaan vielä kiinnostanut. Mielestäni Kiimingin valtuuston tulee seuraavalla valtuustokaudella kyetä teettämään puolueeton selvitys kuntaliitoksen eduista ja haitoista.
Lisää ajatuksiani kunnallispolitiikan haasteista löytyy vaaliohjelmastani

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights